
Márvány mozsár törővel
Márvány mozsár törővel
Fedezzük fel újra a mozsarat, ami konyhánk egyik kedvenc eszköze lehet !
A mozsarat sok ezer éve használja az emberiség magvak őrlésére, hántolására, fűszerkeverékek készítésére, növények pépesítésére, újabban gyógyszerek, pakolások készítésére. Ma már a legtöbb háziasszonynak a mozsár inkább lakásdísz, mintsem egy rendszeresen használt konyhai eszköz.
Pedig legyen az bármilyen is, a mozsarat mostanság is sokféleképpen használhatjuk.
Mit tud a mozsár?
Törhetünk benne fűszernövényeket, melyeknek törés közben nem roncsoljuk a sejtfalát, így nem lesznek kesernyések a zúzástól, apróra őrölhetjük a diót, mandulát, mogyorót és pisztáciát.
Kerülhet a mozsárba mák, fokhagyma, vagy épp cukor is, a fűszernövényekből és egyéb hozzávalókból pedig közvetlenül a mozsárban készíthetünk szószokat, krémeket, pácokat.
A mozsarak szakértői szerint a masszív, tömör és nehéz anyagból készült mozsár a legmegfelelőbb, mely lehet kő, gránit vagy márvány.
Mérete: 10 cm átmérőjű, 10 cm magas a mozsár, 11,5 cm hosszú a törő.
Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el!
Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Szállítási idő: max 5 munkanap
-
Jellemzői:
Szín: Mintás - Különböző színek
Anyaga: Márvány
Átmérő: 10 cm
Csomag mérete (szé/ma/mé) (cm): 12 cm / 17 cm / 11.5 cm
-
Cikkszám 162616Státusz ÚJ